Sådan gør du sommerhuset helt klar til udlejningssæsonen

Profilbillede
dato

Snart begynder højsæsonen for sommerhusudlejning, og der er derfor god grund til at få gjort sommerhuset helt klar. Ifølge en af landets førende sommerhusudlejere kan du med ganske få tiltag sikre, at dit sommerhus står knivskarpt til sommerens gæster.

Sommeren står for døren, og inden længe drager glade feriegæster mod landets sommerhuse.

Det er derfor oplagt at få gjort sommerhuset klar forud for højsæsonen, og det kan du få tre gode tips til her fra en af landets førende sommerhusudlejere DanCenter.

1. Boost internetforbindelsen
Hvis dit sommerhus ikke allerede har en fornuftig internetforbindelse, kan en opgradering have stor betydning for udlejningen.

For selvom et sommerhus ofte forbindes med en offline oase, så sætter både børn og voksne pris på for eksempel at kunne installere en chromecast og streame gode film eller spille online computerspil, når de er på ferie.

Samtidig er internettet blevet så stor en del af livet for os alle, at det efterhånden er et krav for mange lejere, at de kan være online i sommerhuset:

"En stabil og hurtig internetforbindelse har længe været et stort ønske fra vores gæster, og behovet er kun blevet større det seneste år som følge af lockdown, hvor mange har benyttet sommerhuset som hjemmekontor. Vi kan blandt andet se, at internetadgang i stigende grad bliver tilføjet som et specifikt søgekriterie, når vores gæster søger på sommerhuse på vores hjemmeside," fortæller Peder Jensen, som er indlejningschef hos DanCenter.

2. Reparer de små ting
Førstehåndsindtrykket af dit sommerhus har stor betydning for, om lejerne får en god ferie.

Det er derfor vigtigt, at få styr på eventuelle småting, som trænger til at blive repareret. Smør hængslerne på eventuelle døre, der binder og piber, og fat en pensel og mal de lister, som trænger.

Det er alt sammen med til at sikre, at gæsterne har lyst til at leje dit sommerhus en anden gang.

3. Gennemgå køkkenet for mangler
Skal dit sommerhus stå knivskarpt til højsæsonen, kan du med fordel tjekke op på indholdet i køkkenet.

Der bør som udgangspunkt være minimum et sæt service til alle overnattende gæster samt både gryder, pander, skarpe knive og øvrige nødvendige køkkenredskaber til madlavning.

Derudover kan du med fordel sørge for basale ting som salt og peber, bagepapir, kaffefiltre og opvaskemiddel, hvis du vil være ekstra god ved dine gæster.

Kilde: DanCenter