Pas på falske udlejere i sommerlandet

Foto: DanCenter.
Profilbillede
dato

Pas på falske udlejere, hvis du er på udkig efter en feriebolig i Danmark til sommer. Sådan lyder meldingen fra en af landets førende feriehusudlejere DanCenter og Feriehusudlejernes Brancheforening, der samtidig kommer med gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt.

Sommeren er lige om hjørnet, og i disse uger er mange danskere i gang med at planlægge årets sommerferie. I den forbindelse advarer en række aktører fra feriehusbranchen nu om svindel med ferieboliger, efter man sidste sommer så et stigende antal såkaldte falske udlejere i højsæsonen.

"Vi oplevede sidste år et stort antal henvendelser fra frustrerede sommerhusejere og potentielle lejere, der havde været i kontakt med falske udlejere, som forsøgte at snyde sig til en lejeindtægt ved at lade som om, at de ønskede at udleje deres sommerhus. Der er desværre risiko for, at tendensen vil vise sig igen i år, og derfor bør man være ekstra påpasselig, hvis man overvejer at booke et feriehus gennem private udlejere til sommer," forklarer Kim Holmsted, der er adm. direktør hos DanCenter.

Hos Feriehusudlejernes Brancheforening er man bekendt med svindeltendensen, som ifølge vicedirektør Poul Fejer Christiansen er en ærgerlig, tilbagevendende tendens, når efterspørgslen stiger, og mange planlægger sommerferien i sidste øjeblik.

"Der findes svindlere mange steder, og det gør sig naturligvis også gældende i feriehusbranchen, selvom vi helst ville være dem foruden. Det er i perioder som nu, hvor efterspørgslen er højere end normalt, at mange svindlere kommer frem fra deres skjul og udnytter potentielle lejeres gode hensigter om at booke ferieovernatninger. Det er ærgerligt at starte det, man troede skulle blive en god sommerferie, med at blive snydt af en falsk udlejer."

Tag dine forholdsregler
I mange tilfælde kan det være svært for potentielle lejere at gennemskue, hvornår der er tale om svindel, da fupudlejerne ofte henviser til landets etablerede udlejningsbureauers hjemmesider med konkrete sagsnumre.

Det er ifølge parterne derfor afgørende, at man er ekstra påpasselig i forbindelse med betaling og videregivelse af personfølsomme oplysninger.

"Advarselslamperne bør begynde at lyse, hvis vedkommende forsøger at undgå direkte kontakt mellem lejeren og udlejningsbureauet, eller hvis betalingsformen virker mistænkelig, og bekræftelsen udebliver," lyder det fra Kim Holmsted.

Poul Fejer Christiansen tilføjer afslutningsvis, at man som forbruger bør medbringe sin kritiske sans, når man begiver sig ud i sommerhussøgningen.

"Vi kan anbefale, at man tjekker brancheforeningens hjemmeside og holder sig til at booke gennem et af vores medlemmer, således man er bedst muligt sikret som forbruger. Ønsker man at leje privat, gør man klogt i at huske sin kritiske sans og dobbelttjekke, hvem der ejer huset, og om de angivne oplysninger stemmer overens med virkeligheden, før man sender et større beløb afsted over MobilePay."

Kilde: DanCenter