Nyt fra Ebeltoft i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Ebeltoft er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 to mænd på 18 og 21 år i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. De sigtes bl.a. for trusler, røveri og frihedsberøvelse begået tirsdag aften mod en 29-årig mandlig bekendt. 

Ifølge sigtelsen truede de to mænd den 29-årige, da han sad i sin bil i Åbyhøj, hvorefter de tvang ham til at køre dem til hans adresse i Favrskov, hvor de stjal to spillekonsoller. 

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen. 

**

 

Anholdt med pengeskab i bilen

Østjyllands Politi rykkede natten til onsdag kl. 1.13 ud til en tankstation på Ellemosevej i Hadsten, efter flere tyverialarmer var gået i gang. 

Den første patrulje på stedet opdagede, at en gerningsmand havde brudt et vindue op, og at der var stjålet et pengeskab fra stedet. Lige inden betjentene ankom, så de en mand køre i en bil på samme vej, og de skyndte sig derfor at sende et signalement rundt til de nærmeste patruljer. 

Kort efter kunne en anden patrulje så standse en bil på Paderup Boulevard i Randers SØ. Bag rattet sad en 44-årig mand, som virkede påvirket af stoffer og som i øvrigt er frakendt førerretten. 

I bunden af bilen lå tre knive, og i bagagerummet lå pengeskabet fra tankstationen. 

Den 44-årige blev derfor anholdt og sigtet for indbrud, for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden og for overtrædelse af knivloven. 

**

 

Sigtet for vold mod togfører

En patrulje stod tirsdag kl. 17.05 klar på banegården i Aarhus, da et tog fra København kom ind. 
Togpersonalet havde nemlig kontaktet politiet, da en 37-årig mandlig passager havde slået en togfører, efter hun havde påpeget, at han ikke måtte ryge på toilettet. 

Ifølge personalet havde den 37-årige slået togføreren i ansigtet med knyttet hånd, inden hun havde fået hjælp af nogle andre passagerer til at komme væk fra manden og ind i en anden kupé. 

Da betjentene steg ombord på toget, anholdt de den 37-årige og sigtede ham for vold mod en tjenestemand i offentlig tjeneste. 

Togføreren kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Smed hash ud af vinduet og blev anholdt

En patrulje fattede tirsdag kl. 20.59 mistanke til to mænd i en bil på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N og besluttede at bringe bilen til standsning. Kort inden mændene holdt ind til siden, så betjentene, at der blev smidt en pose ud af vinduet. 

Posen viste sig at indeholde en mindre mængde hash, og begge personer i bilen, to mænd på hhv. 20 og 22 år, blev visiteret, og bilen blev ransaget. Begge mænd havde en mindre mængde skunk og hash på sig, og de blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

Den 20-årige, der var fører af bilen, blev desuden sigtet for overtrædelse af knivloven, da han havde en kniv i sin taske. Da han virkede påvirket og i øvrigt aldrig har taget kørekort, blev han også sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret 

Det var den 22-årige, der havde lejet bilen, så han blev sigtet for at have overladt køretøjet til en person uden kørekort. 

**

 

Tip fra borger ledte til anholdelse

En opmærksom borger kontaktede natten til onsdag kl. 00.33 politiet, da han så to mænd stå og rode ved låsene på nogle containere hos en virksomhed på Hans Winthers Vej i Ebeltoft

Mændene kørte fra stedet i en varebil, men borgeren gav et godt signalement af både bil og mænd, og kort efter standsede en patrulje en varebil i området. 

Bag rattet sad en 35-årig mand, og da han er frakendt kørekortet, blev han sigtet for kørsel uden førerret. På passagersædet sad en 52-årig mand, og på bagsædet lå en vinkelsliber og nogle overskårede hængelåse. 

Mændene havde umiddelbart svært ved at forklare, hvad de lavede i området, og hvor hængelåsene stammede fra, og begge blev derfor anholdt og sigtet for forsøg på tyveri ved at have forsøgt at bryde ind i containerne. 

Den 52-årige blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde amfetamin på sig. 

**

 

Brand i gryder gav en del røg

Politi og brandvæsen rykkede natten til onsdag kl. 00.36 ud til en brand i en restaurant på Banegårdsgade i Aarhus C. 

Det viste sig, at der var gået ild i et par gryder på komfuret, hvilket gav en del røgudvikling. Beboerne i ejendommen blev derfor evakueret, mens brandvæsnet fik slukket branden og luftet ud. 

Ingen personer kom noget til, og umiddelbart skete der kun mindre materiel skade omkring komfuret. 

Den person, der havde glemt at slukke for komfuret, blev sigtet efter beredskabsloven ved at have været uforsigtig i sin omgang med ild. 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 11.08 skete der et færdselsuheld på Rådhusgade i Odder. En 57-årig mandlig lastbilchauffør kørte ind i en bil ført af en 72-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 57-årige blev sigtet efter færdselsloven. 

Tirsdag kl. 16.40 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Landevejen i Tranbjerg. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt en mindre mængde hash og skunk i bilen. 

Tirsdag kl. 20.59 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Dybkjærvej i Aarhus N. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt en mindre mængde skunk på ham. 

Tirsdag kl. 21.10 skete der et færdselsuheld i krydset ved Randersbro/Grenåvej i Randers SV. En 75-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil, der ramte ind i lysregulering, som efterfølgende væltede, så krydset gik i sort. Det skabte nogle trafikale udfordringer på stedet. Den 75-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. 

**

 

Indbrud

Der er umiddelbart ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i det forgangne døgn. 
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi