Nyt fra Ebeltoft i politiets døgnrapport

Profilbillede

Ebeltoft er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er p.t. ingen planlagte grundlovsforhør i politikredsen i dag. 

 

Tvillinger forsøgte at snyde politiet

Et par tvillingebrødre forsøgte søndag aften at udgive sig for at være hinanden, da de blev standset af en patrulje i Aarhus C, men deres forsøg blev gennemskuet af politiet. 

De to brødre, der er i 20’erne, blev kl. 21.14 standset af en patrulje på Spanien i Aarhus C. ANPG-scanneren (Automatisk NummerPladeGenkendelse) på patruljebilen havde scannet nummerpladen og givet betjentene besked om, at ejeren af bilen var frakendt kørekortet. Derfor dirigerede betjentene bilen ind til siden. 

Bag rattet sad den ene bror, mens den anden var passager. Føreren af bilen meddelte, at han desværre havde glemt sit kørekort derhjemme, men både han og broren opgav navn og cpr-nummer. Betjentene fik dog mistanke om, at der var noget galt, og de delte derfor brødrene op og gav dem forskellige kontrolspørgsmål – bl.a. om hvilke sager de i forvejen var noteret for hos politiet. 

Da de begge havde svært ved at svare rigtigt på spørgsmålene, blev de anholdt og kørt til politistationen for, at politiet kunne sikre deres identitet. 

Inde på stationen erkendte brødrene nu, at de havde udgivet sig for at være hinanden, da ham, der førte bilen, var frakendt kørekortet, mens den anden gerne må køre bil. 

Begge blev derfor sigtet for at opgive falsk navn, og føreren af bilen blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden.  

**

 

Ung mand på løbehjul havde ulovlige piller i lommen

En patrulje fik søndag kl. 23.37 mistanke til en 17-årig ung mand, der kørte rundt på el-løbehjul på Langengevej i Risskov. 

Da betjentene tog kontakt til den unge mand, opdagede de en tændt joint, der var smidt på vejen lige bag løbehjulet. Den 17-årige blev derfor visiteret, og i hans lommer fandt patruljen en mindre mængde hash og nogle tramadol-piller. 

Begge dele blev beslaglagt, og den 17-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Brand i villa

Under madlavningen i en villa på Udbyhøjvej i Øster Tørslev ved Gjerlev stod der pludseligt flammer op, som fik fat i emhætten. Kl. 16.06 rykkede Østjyllands Politi ud til branden, som brandvæsnet allerede havde kontrol over, da betjentene kom frem. 

Ud over brandskader i køkkenet var der også sket lidt skade på loftet i villaen. Ingen personer var kommet noget til.  

**

 

Rutinemæssig standsning førte til fund af stoffer

En patrulje foretog natten til mandag kl. 2.34 en rutinemæssig standsning af en bil på Grundtvigsvej i Viby. Da betjentene kom hen til bilen, kunne de lugte hash, og de besluttede sig derfor for at ransage bilen og visitere de tre mænd, der sad i den. 

En 19-årig mand havde nogle tramadolpiller i lommen, mens en 24-årig mand havde en mindre mængde hash på sig. Både piller og hash blev beslaglagt, og de to mænd blev begge sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 14.30 blev en 27-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Spanien i Aarhus C. 

Søndag kl. 14.45 skete der et færdselsuheld i krydset Grenåvej/Ebeltoftvej i Rønde, da en bil ramte op bag i en anden bil. En 37-årig mand blev sigtet for at have forårsaget færdselsuheldet, og desuden blev han sigtet for kørsel uden førerret. Hverken den 37-årige eller den 79-årig kvinde, der befandt sig i den anden bil, kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet. 

Søndag kl. 21.55 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørreport i Aarhus C. Da han havde en mindre mængde hash og en joint på sig, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. 

På Egesvinget i Ebeltoft begået søndag d. 7/8 mellem kl. 13.40 og kl. 16.30
På Vellinggårdsvej i Havndal begået søndag d. 7/8 mellem kl. 11.00 og kl. 15.15
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi