Nyt fra Ebeltoft i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Ebeltoft er i nat nævnt i døgnrapporten fra Østjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

 

Stor anholdelsesindsats fra morgenstunden

I en koordineret indsats onsdag morgen og formiddag anholdt Østjyllands Politi i alt 22 borgere, der er udeblevet fra fogedretten.

Fra tidligt morgen kl. 04.00 kørte politiet rundt til borgere på flere adresser i Aarhus-området. Fælles for de anholdte er, at de ikke er mødt op som aftalt i fogedretten, og at de ikke har reageret på indkaldelser og rykkere.

Man kan blive indkaldt til fogedretten, hvis man skylder penge, og den der har penge til gode, beder om fogedrettens hjælp til at inddrive gælden. Man har pligt til at møde, og hvis man ikke gør, så risikerer man altså at blive afhentet af politiet. 

Politiet opfordrer derfor til, at du sørger for at møde op i retten som aftalt eller får lavet en aftale om, hvornår du kan møde op. 

Østjyllands Politi vil også fremadrettet løbende afholde indsatser rettet mod borgere, der udebliver fra fogedretten.  

**

Mand anholdt efter færdselsuheld på Djursland

Tirsdag kl. 08.07 skete der et færdselsuheld på Molsvej i Rønde, hvor i alt tre køretøjer var involveret. En 29-årig mandlig bilist kom kørende i nordgående retning, da han af uvisse årsager trak over i modsatte kørebane og påkørte en modkørende bil ført af en 59-årig mand. Den 29-årige påkørte efterfølgende endnu et køretøj ført af en 51-årig mand.

Samtlige biler blev kraftigt beskadiget i forbindelse med uheldet, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

Af frygt for en mulig efterfølgende brand i et af de involverede køretøjer, blev Molsvej kortvarigt spærret i begge retninger, mens politiet anholdt den 29-årige mand, da han blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer. En efterfølgende blodprøve skal nu fastslå, om føreren var påvirket under kørslen.

En 32-årig kvindelig medpassager i den 29-årige mands bil blev i forbindelse med en visitation fundet i besiddelse af nogle receptpligtige piller, et par joints og nogle få gram hash. Hun blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Føreren havde ikke noget gyldigt kørekort og blev fundet i besiddelse af en mindre mængde receptpligtige piller, som han blev sigtet for at besidde.

Efter færdselsuheldet foretog Østjyllands Politi en ransagning af den 29-åriges bopæl, hvor der blev fundet nogle gram MDMA og nogle ketogan-piller, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation og senere destruktion.

**

Tip førte til større narkofund

På baggrund af et tip om muligt salg af stoffer rettede Østjyllands Politi tirsdag formiddag henvendelse på en adresse i Aarhus V.

Allerede i opgangen blev betjentene mødt af en kraftig luft af hash, og fra en dørsprække til en lejlighed blev det endnu mere tydeligt, hvor lugten kom fra.

Under ransagningen af lejligheden fandt politiet flere hundrede gram hash og flere hundrede receptpligtige piller samt en mindre mængde psykedeliske svampe. Den 26-årige beboer i lejligheden blev anholdt, sigtet for forsøg på salg af euforiserende stoffer.

Mens patruljen befandt sig i ejendommens opgang, ankom en person til stedet, der var eftersøgt til fogedretten. Vedkommende blev derfor også anholdt.

Kort efter ankom yderligere to personer til stedet, som ligeledes kunne anholdes af politiet. Den ene – en 24-årig mand – blev sigtet for forsøg på salg af narko, da han var i besiddelse af flere salgsposer med kokain.

 

Den anden af de to - en 19-årig mand – forsøgte i første omgang at flygte fra stedet, men han blev indhentet af betjentene og anholdt. Han blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde ved at forsøge at løbe fra betjentene.

**

Narkohund fik færten af hash

I forbindelse med en politiopgave i Ebeltoft fik en narkohund fra Østjyllands Politi færten af noget interessant bag en hoveddør til en privatadresse.

Stedets beboer blev derfor kontaktet med besked om, at politiet havde mistanke om, at der var stoffer i hans bolig.

Ved en efterfølgende ransagning af stedet blev der fundet en mindre mængde hash i køkkenet hos den 50-årige mandlige beboer, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. 

**

Biltyv anholdt på fersk gerning

Onsdag nat kl. 04.41 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var blevet set stå og rode rundt i et køretøj på Skelagervej i Aarhus N. De to personer skulle angiveligt stå og fylde ting fra bilen ned i et hvidt stofnet.

Ved patruljens ankomst til stedet blev en 30-årig mand truffet i nærheden af gerningsstedet med en lignende hvid stofpose. Han blev derfor anholdt, sigtet for at have begået tyveri fra personbilen.

**

Færdsel

Tirsdag kl. 07.30 skete der et færdselsuheld på Havnegade i Randers C. I forbindelse med et højresving i krydset ved Toldbodgade overså en 60-årig kvindelig bilist en 50-årig kvindelig cyklist. Ingen personer kom til skade, og der skete kun mindre materiel skade i forbindelse med sammenstødet.

Tirsdag kl. 12.54 skete der et færdselsuheld på Blomsterbej i Tilst, hvor en 19-årig mandlig bilist fik et ildebefindende og påkørte et helleanlæg og nogle færdselstavler ud for Østermarksvej. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelse med episoden.

En 55-årig mandlig bilist blev tirsdag eftermiddag kl. 17.54 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi og sigtet for besiddelse af narko, da der var en kraftig lugt af hash fra køretøjet. I forbindelse med en efterfølgende ransagning af mandens bil fandt betjentene to knive, der blev beslaglagt, mens føreren blev sigtet for at overtræde knivloven.

En 43-årig kvindelig bilist blev tirsdag aften kl. 20.24 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da hun kom kørende på Kystvej i Grenaa i sydvestlig retning. Her blev hun skønnet påvirket af alkohol og målt til at køre med en promille over det tilladte, hvorfor hun blev anholdt og sigtet for at køre bil i spirituspåvirket tilstand.

Endnu en spirituspåvirket bilist blev natten til onsdag kl. 00.56 standset, da hun kom kørende på Vestergårdsparken i Hasselager. Her blev hun anholdt og sigtet for både at køre rundt i en bil uden nummerplader og for at køre i spirituspåvirket tilstand. 

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse:

 

På Skovparken i Risskov begået mellem torsdag d. 23/3 kl. 12.00 og tirsdag d. 28/3 kl. 09.00
På Aarhusvej i Trustrup begået tirsdag d. 28/3 mellem kl. 00.00 og kl. 14.45

 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Østjyllands Politi.
Kilde: Østjyllands Politi