Disse rejsedestinationer er sommerens favoritter

Foto: Unsplash.
Profilbillede
dato

Det græske øhav, portugisiske bjergkæder eller sangriaens hjemland? Sommerens feriebookinger tikker nu for alvor ind hos Spies, som her løfter sløret for danskernes foretrukne rejsemål i sommerferien, og hos Spar Nord vurderer man, at en endnu større ketchupeffekt er på vej.

Nu kan danskerne drømme om varmere himmelstrøg og planlægge sommerferie i udlandet. De lempede rejserestriktioner har nemlig fået intet mindre end 30.000 gæster til at booke en charterrejse gennem Spies siden midt maj, viser en ny opgørelse fra rejsebureauet.

"Vi har virkelig oplevet et boom i salget af rejser i kølvandet på de lempede rejsevejledninger – og her er det knap så overraskende de gule destinationer på Udenrigsministeriets verdenskort, som bliver booket. Danskerne følger nemlig nøje vejledningerne, mens vi samtidig kan se, at det især er de mere klassiske rejsemål, som mange har besøgt før og føler sig trygge ved, der hitter hos de solhungrende danskere, "siger Carlos Cebrian, produktchef hos Spies.

De spanske øer Mallorca og Gran Canaria troner på en første- og andenplads som favoritterne til årets udenlandske sommerferie.

Herefter følger Kreta trop, mens den portugisiske ø Madeira sniger sig ind som den fjerdemest bookede destination for charterrejser efterfulgt af Rhodos.

Hos Spar Nord vurderer man, at rejsebureauerne de kommende uger vil opleve et endnu større boom i antallet af gæster, der booker charterrejser. Det skyldes ikke alene de aktuelle lempelser og udrulningen af vacciner, men også gunstige forhold i danskernes privatøkonomi:

"Når vi mere eller mindre har været begrænset til at holde ferie i Danmark, så begynder udrejselængslen efterhånden at melde sig. Samtidig ser økonomien i dag væsentlig bedre ud, end man havde frygtet for godt et år siden, da Danmark lukkede ned. Langt de fleste danskere har haft et mindre privatforbrug under pandemien, hvilket er resulteret i enorme opsparinger, som inden længe vil komme i brug," forklarer cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og tilføjer:

"Det kommer vi så småt til at mærke allerede i årets sommerferie, mens der enten i løbet af efteråret eller 2022 vil ske en endnu større ketchupeffekt i forbruget på et niveau, som er meget sjælden set. Det kommer ikke alene rejsebureauerne til gavn, men hele turisme- og oplevelsesindustrien, som har været hårdt ramt det seneste år."

Eksotiske og fjerne kyster er populære til vinter
Det er ikke alene sommerbookingerne, Spies lige nu mærker en stor efterspørgsel på. Også ved efterårs- og vinterbookingerne ser man efter de lempede rejserestriktioner et stigende antal bookinger.

"Lige nu er det klart, at der ikke bliver booket sommerferie i lande uden for EU såsom Tyrkiet, Egypten og Thailand, som ellers er populære rejsemål, men hvor ikke-nødvendige rejser i øjeblikket frarådes," siger Carlos Cebrian og uddyber:

"Det er også langt hen ad vejen de samme populære rejsemål, vi ser blive booket til vinter og næste sommer, som vi ser nu. Dog kan vi se, at folk bliver lidt modigere, når det kommer til ferier længere ude i fremtiden, hvilket kan hænge sammen med en større optimisme og forventning om, at det bliver nemmere at rejse uden for EU til den tid. Det er blandt andet rejser til de fjerne og mere eksotiske destinationer som Maldiverne, Mauritius og Kap Verde, der bliver booket," siger Carlos Cebrian.

Uanset, hvor drømmerejsen går hen, anbefaler Carlos Cebrian, at man holder sig opdateret på de enkelte landes restriktioner og regler for turister.

Herudover peger Jens Nyholm på, at det er en god idé at benytte kreditkort til køb af sin ferie og samtidig tjekke op på forsikringer, inden man tager afsted, så man er så sikker som mulig på årets ferie.

"Forsikringer og tryghed fylder generelt set væsentligt mere i danskernes ferievaner lige nu end normalt, og derfor holder flere også lidt igen med de oversøiske rejser, fordi mange mindre udviklede lande eksempelvis har oplevet stigende smitte eller er langt bagud med vaccinationer. Samtidig er der er også risiko for, at man skal i karantæne, når man kommer hjem. Det bliver således først, når der er en højere grad af tryghed, danskerne igen er klar på at bruge 30-50.000 kroner på en rejse længere væk til familien," slutter Jens Nyholm.

Top-5: Danskernes foretrukne rejsemål for flyrejser ifølge Spies(charter, sommeren 2021):
1. Mallorca
2. Gran Canaria
3. Kreta
4. Madeira
5. Rhodos

Kilde: Spar Nord